Стерлеттен жасалған құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сорпа (құлақ) - 400 г, стерлет - 95 г, май - 2 г, сәбіз - 5 г, лимон - 1/15 дана., бұрыш бұршағы, шөптер. Майы сары түсті стерлетті тазалап, ішін тазалап, жақсылап шайыңыз. Терідегі шырышты пышақпен сүртіңіз, содан кейін оны толығымен кетіру үшін балықты майлықпен сүртіңіз. Мөлдір балық сорпасын үлестірілген ыдысқа немесе кастрюльге құйыңыз, оны қайнатыңыз, стерлеттің бөліктерін салыңыз, бұрыш бұршағын (2-3 дән) қосып, 10-15 минут қайнатыңыз (балық кесектерінің мөлшеріне байланысты). Майдың жылтырлығын қалдырып, бетінде пайда болған көбікті алып тастаңыз. Егер балық сорпасының бетінде май жеткіліксіз болса, соңғысын қосымша енгізіңіз. Ол үшін үккіште туралған сәбізді сары майға сығып, сүзіп, сорпаға бірнеше тамшы май құйыңыз. Термиялық өңдеуден кейін шеміршектерді балықтан бөліп алыңыз. Құлақты қайнаған ыдысқа немесе жылытылған табаққа салыңыз, оған стерлеттің бір бөлігін салыңыз да, балық қорын құйыңыз. Бөлек, розеткаға бір тілім лимон мен майдалап туралған көкке қызмет етіңіз. Сондай-ақ, құлаққа пирогтарды немесе тоқашты тоқашпен беруге болады.