Стерлеттен жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тазартылған және жуылған стерлетті майлықпен құрғатып сүртіңіз, кесектерге кесіңіз және көксерке сияқты пісіріңіз. Пісіргеннен кейін стерлеттің бөліктерін терең ыдысқа немесе салат ыдысына салыңыз да, майлықпен жабыңыз. Сорпаға малынған желатинді салып, оны ерігенше араластырыңыз. Мөлдір желе алу үшін оны дәнекерленген немесе дәнді уылдырықпен тартып (нақтылау) жасау керек. Ол үшін 50 г уылдырықты ерітіндіге ұнтақтап, біртіндеп қасық суық су қосып, қамыр тәрізді масса алынғанша ұнтақтаңыз. Ұнтақталған уылдырықты бір стақан суық сумен сұйылтыңыз, бір стақан ыстық сорпаны құйыңыз да, араластырғаннан кейін ыстық желе қосылған кастрюльге екі сатыда құйыңыз. Бірінші бөлік құйылғаннан кейін, желе қайнатылуы керек, содан кейін ғана жігіттің қалған бөлігін құюға болады. Екінші рет қайнатқаннан кейін оны сүзіп, суытып, стерлетті үстіне құйыңыз. Құю алдында стерлеттің бөліктерін ақжелкен жапырақтарымен, рак клеткаларымен немесе краб кесектерімен безендіріңіз. 1 кг стерлетке -15-20 г желатин (4 стакан желе үшін), 25 г сары май (желе жеңілдету үшін), 1 дана. тамырлар мен пияздың басы.