Қызық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы "Көңілді" желе үшін жұмыртқаның бос қабығы қажет. Доғал ұшынан абайлап тесік жасаймыз. Желе дайындау: Желатиннің 1 бөлігін суық қайнаған суға құйыңыз (8-10 бөлік). 40-60 минуттан кейін желатин ерітіндісі қайнауға жол бермей, толығымен ерігенше пеште қыздырылады. Ерітіндіні сүземіз. Бос қабыққа кішкене қара өрік немесе шие салуға болады, қарақат бұтағын салуға болады, құлпынай өте әдемі көрінеді. Желе құйып, тоңазытқышқа қоямыз. Желе қатайғаннан кейін "Жұмыртқаны" абайлап тазалаңыз. Бұл өте әдемі және дәмді болып шығады. Рас, жидектердің орнына қайнатылған ет немесе балық өнімдерінің жиынтығын, ақжелкеннің жасыл жапырағын және "Түймедақты" немесе сәбіз жұлдызын немесе жұмыртқаның ақтығын (бұрын қайнатылған) қоюға болады, бірақ қиял сізге айтып береді. ...