Раушан гүлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шие сиропы - 40 г, желатин - 40 г, қант - 200 г, қант ұнтағы - 40 г, су - 100 г.Хош иісті қызыл раушандарды кесіп, таза сумен шайып, кептіру үшін көлеңкеге қою керек. . Осы уақытта біз шие сиропы мен желатиннен салқын желе дайындаймыз. Содан кейін біз кептірілген раушандарды алып, әр раушанды жылы желеге батырамыз, сонда гүл барлық жерде бірдей ылғалды болады. Артық сұйықтықты абайлап шайқаңыз, құрғатыңыз, содан кейін оларды қантпен себіңіз, ыдысқа салыңыз, күн сәулесіне қойыңыз. Қант раушан жапырақшаларына сіңіп, нәзік кристалдарға айнала отырып, гүлді кәмпитке айналдырады. Дайын кәмпиттерді қант ұнтағына себіңіз. Егер үй иесі асықпаса, одан да керемет кәмпиттер жасауға болады. Мұны істеу үшін сіз қалған желе алып, оны раушан жапырақшаларына себіңіз (сіз шық аласыз), раушандарды 15 минут бойы суыққа қойыңыз, тамшылар жапырақшаларда қатып қалады және керемет "Роза шық" кәмпиттері дайын! Асың дәмді болсын!