Торт (алтынмен қапталған таңқурай)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 Вена ақ торты, 2 пакет желе - шабдалы және құлпынай, ванильді кілегей пакеті, өз шырынындағы 1 банка шабдалы, 1 пакет мұздатылған құлпынай, 1,5 л. су
Сипаттамасы Біз бір пакет желе үшін 0,5 литр су қайнатуға қоямыз, сонымен бірге бір пакет кремді бір стақан суық суға маргарин қосып шайқаймыз. Қайнаған суда ерітілген шабдалы желе пакеті салқындаған кезде, компоттан шабдалыларды кішкене бөліктерге кесеміз. Аздап салқындатылған және желе қатып қалуға дайын, тоңазытқыштан алынған торттарға ас қасықпен құйыңыз. Желе оларды аздап сіңдіруі керек, бірақ ботқа айналмауы керек. Желе тез қатып қалуы үшін торттар тоңазытқыштан болуы керек. Біз төменгі тортты кілегеймен жабамыз, үстіне екінші тортты саламыз, туралған шабдалы құйып, желе қалдықтарымен толтырамыз. Үшінші тортпен жабыңыз және тоңазытқышқа салыңыз. Біз кремнің қалдықтарын бағалаймыз және егер ол жетіспесе, екінші пакетті іске қосамыз. Осы кезде бір қап құлпынай желеін қайнаған суға ерітіп, салқындату үшін салып алу керек. Кремнің қолда бар қорын үстіңгі торттың шетіне жиекпен (жиекпен) салыңыз. Бүйір жағын жіңішке және биік етіп жасауға тырысыңыз. Құлпынай желе желе күйіне жеткенде, біз құлпынайларды қопсытқыштан алып тастаймыз және оларды кремнің бүйірінің ішіндегі жоғарғы тортқа құямыз. Әсіресе мұқият адамдар жидектерді жууға болады. Қасықпен біз желе алып, аяздан қызған құлпынайдың үстіне құйамыз. Желе бірден тасқа айналады. Торт тоңазытқышта сақтауға немесе тасымалдауға дайын. Тортты тасымалдау үшін, егер алдын ала болжанса, таза салмағы 908 грамм болатын даниялық Kjeldsens май печеньелерінен жасалған дөңгелек қаңылтыр қорап ең қолайлы. Торт әйелдер популяциясы басым ұжымда жабайы ләззат тудырады. Торттың нұсқалары бар. Үстіңгі жағы сәйкес желе қосылған мұздатылған шие немесе таңқураймен немесе кез келген қызыл желемен толтырылуы мүмкін. Шабдалы орнына немесе оған қосымша киви онымен бірге жүреді. Мен шоколадты торт пен кремді сынап көрмедім, бірақ менің ойымша, олар ойнамайды.