Мүкжидек пен лимоннан жасалған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ҚАМЫР: 200 г. жұмсартылған (ерітілмеген!) маргарин, 200 г. қаймақ, 3 сарысы, 1 ас қасық. қант, 0,5 шай қасық. сөндірілген сода, 2,5 ас қасық. ұн. САЛМАСЫ: 1 ас қасық. мүкжидек, тұқымсыз 1 лимон, 1 ас қасық. қант (егер лимон болмаса, 2 ас қасық мүкжидек алуға болады), 3 ақуыз, 0,5 ас қасық. қант.
Сипаттамасы Қамыр жасаңыз. Консистенциясы бойынша ол қолыңызға аздап жабысатындай болуы керек. Үш торт пісіріңіз (қамыр қалыпқа илегенде қолыңызға жабысып қалмас үшін қолыңызды суық сумен сулаңыз). Салқындатылған торттарды келесідей орналастырыңыз: 1-ші тортты алдымен шайқалған ақтармен, сосын мүкжидек-лимон салмасымен майлаңыз, 2-ші тортты салыңыз, оны да майлаңыз, ал 3-ші тортты алдымен мүкжидек салмасымен жабыңыз, ал торттың үстіне ақырын жағыңыз. шайқалған ақтармен. Сіз тортты мүкжидектің үлкен жидектерімен безендіре аласыз. Бөлме температурасында 8-12 сағатқа қоя тұрыңыз. Өте ерекше, жағымды дәм - тәтті және қышқыл. Салмасы: мүкжидек пен лимонды ет тартқыштан өткізіп, бір стақан қант қосыңыз. 3 ақуызды 0,5 ас қасықпен шайқаңыз. са-хара. Неше порция үшін: 8.