Құлпынайдан жасалған қабатты торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 150 г сүзбе, 140 г қант, 1 шай қасық лимон қабығы мен қопсытқыш, 500 мл кілегей, 6 ас қасық. л өсімдік майы, 250 г ұн, ванильді қант, 750 г құлпынай, 6 г желатин, 1 ас қасық. л қант ұнтағы
Сипаттамасы Сүзбені, 100 г қантты, қабығын, ұнды, майды және разрыхлительді араластырыңыз. Қамырды 3 бөлікке бөліп, әрқайсысын жайыңыз. Пішінмен 3 шеңберді қиып алыңыз. Торттарды 200 градус температурада 15 минут пісіріңіз. 250 г құлпынайдан картоп пюресін шайқаңыз және сол жерге еріген желатинді енгізіңіз. Қалған жидектерді екіге бөліңіз. Кремді ванильмен және қалған қантпен шайқаңыз. 4 ас қасық бөліп қойыңыз. л, ал қалғанын картоп пюресімен араластырыңыз. Кремнің жартысын 1 -ші тортқа салыңыз. Жидектердің жартысын жайып, үстіне тортпен жабыңыз. Операцияны қайталау. Торттың үстіңгі жағын кілегеймен, жидектермен безендіріңіз, үстіне ұнтақ себіңіз. Декорацияға бояу үшін құлпынай жапырақтарын (мұқият жуылған) қосуға болады.