Алма мен ірімшік қосылған құймақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 50 г ұн, 2 жұмыртқа, 1 стакан сүт, 1 шымшым қант пен тұз, 4 алма, 2 ас қасық. л лимон шырыны, 2 ас қасық. л бал, даршын, 1 ас қасық. л өсімдік майы, 150 г жұмсақ ірімшік, қант ұнтағы.
Сипаттамасы Ұнды електен өткізіп, ыдысқа салып, сүт, жұмыртқа, қант және тұз қосыңыз. Миксермен немесе шайқауышпен тегіс болғанша шайқаңыз және қамырды тоңазытқышқа 10 минутқа қойыңыз. Алманы тазалаңыз, оларды 4 бөлікке бөліңіз, өзегін алыңыз және жұқа жолақтарға кесіңіз. Лимон шырынын, балды, даршынды араластырып, алынған ерітіндімен алма кесектерін құйыңыз. Қуыруға арналған табада майды қыздырып, құймақ пісіріңіз. Дайын құймақтарды жұмсақ ірімшікпен жайыңыз. Әр құймақтың жартысына алма сабанын жайып, оны екінші жартысымен жауып, үстіне қант ұнтағын себіңіз.