Балыққа арналған жаңғақ тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тазартылған жаңғақ -- 200 г. су - 3 ас қасық. л. тұз - 1 шай қасық. тік сарысы - 2 дана. салат майы - 2 ас қасық. л. түйіршіктелген қант - 1 шай қасық. нан үгіндісі - 1 ас қасық. л. орыс қыша - 1 ас қасық. л. сірке суы - 1/2 ас қасық.
Сипаттамасы Жаңғақтарды ет тартқыштан өткізіңіз немесе ерітіндіге ұсақтаңыз, біртіндеп су мен тұз қосыңыз, жақсылап араластырыңыз. Сарысын үккіштен өткізіп, үздіксіз араластыра отырып, оларға салат майын жұқа ағынмен құйыңыз. Содан кейін қант, крекер, қыша қосып, бәрін жаңғақтармен біріктіріп, сірке суын қосып, араластырыңыз. Бұл тұздық әдетте қуырылған балықтың үстіне құйылады. Бөлек, ол сирек беріледі.