Латкес (картоп құймақтары) - еврей тағамы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп 400 г, бидай ұны 1 ас қасық. л., 1 жұмыртқа, 0,5 шай қасық. сода, өсімдік майы - 2 шай қасық., май 2 шай қасық. немесе қаймақ 2 ас қасық. л., қаймақ
Сипаттамасы Шикі қабығынан тазартылған картопты үккіштен өткізіп, оған тұз, жұмыртқа, ұн, сода қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Содан кейін дайындалған массаның бір ас қасықтан алыңыз, оны ыстық, майланған табаға жайыңыз. Бір жағын қуырғаннан кейін, екінші жағына аударыңыз. Сары маймен немесе қаймақпен бірге қызмет етіңіз.