Асқабақ сорпасы ащы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер асқабақ 500 г. тұз қант 1-2 ас қасық. л. сірке суы 1/2-1 ас қасық. л. жасыл ұн 2 ас қасық. л.
Сипаттамасы Асқабақты кішкене кесектерге кесіңіз, аздап тұзбен сөндіріңіз, содан кейін електен сүртіңіз. Алынған пюреге бірнеше ас қасық ұнды араластырыңыз (кесектер пайда болмас үшін ұнды жарты стакан суға алдын ала шайқаңыз). Қоспаны қайнатыңыз, аскөк, жарты ас қасық 4,5% сірке суын, бір ас қасық қант қосыңыз. Сондай-ақ эстрагон жасылдарын қосуға болады. Сорпаны крутондармен немесе/және жаңа қуырылған бекон кесектерімен бірге ұсыныңыз.