Тельдік тартпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер балық (филе) - 1/2 кг. пияз - 2 дана. жұмыртқа - 1 дана. ұн - 2 ас қасық. л тұз бұрыш лавр жапырағы ақжелкен аскөк
Сипаттамасы Балық филесі (өзен балығы болса жақсы, бірақ теңіз басы да жақсы) өткір пышақпен 0,5х1 см-ден аспайтын ұсақ кесектерге кесіледі (бұрын ағаш шұңқырдағы кесіндімен "тартылған", сондықтан тағамның атауы). Ешбір жағдайда ет тартқышты қолдануға болмайды! Отқа кең түбі бар кастрюльді салыңыз, оған кем дегенде 1,5 литр су құйыңыз (су қайнап жатқанда, тартылған етпен жұмыс жасаңыз), суды қайнатыңыз, содан кейін 1 шай қасық тұз, 4 бұршақ қосыңыз. қара бұрыш және 1-2 лавр жапырағы. Қайтадан қайнатыңыз. Тартылған балықты қасықпен езіп, майдалап туралған 2 пиязды, жарты шай қасық тұзды және ұнтақталған қара бұрышты, бір ас қасық аскөк пен ақжелкенді (егер жасылдар "Тірі" емес, кептірілген болса - олардың санын екі есе азайтыңыз), 1 шикі жұмыртқа, 2 ас қасық қара бидай (бидай болуы мүмкін) ұны. Илеу үшін. Фаршты су қайнап жатқан кастрөлдің түбінен сәл кішірек шұжыққа айналдыру үшін пайдаланыңыз. Ұнтақталған зығыр майлыққа мықтап ораңыз (тәжірибе көрсеткендей, 2 қабатты дәке де осы мақсат үшін өте қолайлы), мақта жіппен екі жағына байлап, қайнаған суға 15-20 минут қайнатыңыз. Ыдысты ыстық та, суық та жеуге болады. Онымен бірге желкек (дәстүрлі түрде) немесе майонез (заманауи тағамдар) беріледі.