Қытай тілімдері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл тағамды ыстық тағамдардың бірі немесе толыққанды екінші тағам ретінде қарастыруға болады. ӨНІМДЕР (2 порция үшін): майсыз шошқа еті - 300 г, бидай ұны - 2,5 ас қасық, қуыруға арналған май мен өсімдік майы, 2 жұмыртқаның мука, балдыркөк тамыры мен ақжелкен, сәбіз, ас қасық тұз, бір шай қасық ұнтақталған қара бұрыш. ҚАМЫРДЫ ДАЙЫНДАУ: Белки жоғары көбікке шайқаңыз. Біз тұзды салмаймыз: қамыр да, еттің өзі де мүлдем жаңа болуы керек. ДАЙЫНДАУ: қуыруға арналған табада май мен майды шамамен 1: 1 пропорциясында ерітіп, араластырамыз, содан кейін алынған 20-30 г майдалап туралған ақ тамырлар мен сәбізді терең қуырылған табада қуырамыз. Бұл ауа қуырғышты дәмдеу үшін жасалады. Содан кейін біз етті 2-3 см кесектерге кесеміз, оларды ұрып -соғуды ұмытпаңыз, қамырға батырыңыз да, қақпақпен жабылған баяу отта қайнап жатқан қуырғышқа жайыңыз. Етті қақпақтың астында үш минут ұстағаннан кейін, қамырдың қызарғанын тексеріңіз, егер бұл орын алса, кесектерді ағаш шпатламен аударып, дайын болғанға дейін қуырыңыз. Бір ас қасық тұзды бір шай қасық қара бұрышпен жақсылап араластырыңыз. Бөлшектерді үстелге табаққа салыңыз, онда бүйірінде тұз-бұрыш қоспасының үйіндісі құйылады, оны қолданар алдында әр бөлікті батыру керек.