Қытай стиліндегі шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ұн мен жұмыртқадан дәміне қарай тұз бен қара бұрыш қосып, тым сұйық емес қамыр илеңіз (қалыпты). Қуыруға арналған табада өсімдік етін қайнағанға дейін қыздырыңыз. Аздап тұздалған ет кесектерін қамырға орап, қатты отта қуырыңыз. Қуырғаннан кейін оны елекке салыңыз да, құрғатыңыз. Тұздықпен бірге қызмет етіңіз. Тұздық: екі ас қасық майды қыздырыңыз, туралған сарымсақты қосыңыз, қуырыңыз, оттан алыңыз. Содан кейін сірке суын (2-3 ас қасық), 2 ас қасық қантты, кішкене шөптерді, 1 шай қасық ұнды, дәмдеуіштер мен бұрышты дәміне қарай қосыңыз. 4 ас қасық су құйыңыз, қайнатыңыз және еттің үстіне құйыңыз. шошқа еті - 500 г. ұн - 1/2 кесе жұмыртқа - 2 дана. тұз қара бұрыш