Ливер (салма)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы бауыр 700 г, пияз 2, май 4 ас қасық, ұн 1 шай қасық, дәміне қарай тұз. Бауырды әрқайсысының салмағы 30-40 г кесектерге кесіңіз, шайыңыз және тұзды суға пісірілгенге дейін пісіріңіз, содан кейін ет тартқыштан өткізіп, пиязбен аздап қуырыңыз және тұздықпен дәмдеңіз. Тұздықты келесідей дайындаңыз: табаға 4 ас қасық майды салып, оны қыздырып, майдалап туралған пиязды қуырыңыз. Бір ас қасық ұн қосып, оны ашық қоңыр түске дейін қуырыңыз. Осыдан кейін, шамамен бір кесе сорпаны құйыңыз, ал қоспасы қалың қаймақтың консистенциясына ие болуы керек. Қоспаны 10 минут қайнатқаннан кейін оған тұз, бұрыш, туралған көк қосыңыз.