Ветчина қосылған алабұға
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 4 ас қасық зәйтүн майы 1 лимон шырыны 1 түйір сарымсақ, ұсақталған 1/2 шай қасық тұз ұнтақталған қара бұрыш 4 алабұға, әрқайсысы шамамен 350 г, ветчинаның 2 қалың тіліміне кесілген, әрқайсысы ұзындығы бойынша 2 бөлікке кесілген 700 г картоп, пісірілген, тілімдерге немесе текшелерге кесілген 2 ас қасық жаңа ақжелкен 8 қара зәйтүн, тұқымсыз, туралған 2 ас қасық нан үгіндісі Зәйтүн майын араластырыңыз лимон шырыны, сарымсақ, тұз және кішкене бұрыш кең, таяз пішінде. Оған балықты да салыңыз да, оны барлық жағынан қоспамен жабыңыз. Бетін жауып, тоңазытқышқа 2 сағатқа қойыңыз. Барлық тұздықты басқа ыдысқа салыңыз да, балықтың арасына ветчина бөлігін салыңыз. Картопты ақжелкенмен және тұздықтың жартысымен араластырып, қоспаны әр балықтың айналасына жайыңыз. Үстіне туралған қара зәйтүнді ұсақтап, тұздықтың қалған бөлігін пісірме табаққа салыңыз да, нан үгіндісіне себіңіз. Пеште балық дайын болғанға дейін 20-25 минут пісіріңіз.