Картоп пен бұрыштан жасалған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2 ас қасық зәйтүн майы 2 пияз, жұқалап туралған 2 орташа жасыл болгар бұрышы, тұқымдарды алып тастап, 900 г картопты жұқалап тураңыз, жұқалап туралған 250 г чеддар ірімшігі, 450 мл сүтті 1/4 шай қасық тұзбен сүртіңіз. ұнтақталған қара бұрыш 1/4 шай қасық мускат жаңғағы Пешті 180°C дейін қыздырыңыз. Зәйтүн майын үлкен табада қыздырыңыз да, оған пияз бен бұрышты терлеп араластырыңыз. Кесілген картоптың үштен бірін зәйтүн майымен аздап майланған отқа төзімді таяз табаққа салыңыз, үстіне бұрыш қосылған пияз қабатын салыңыз (табадағылардың жартысын қолданыңыз), қайтадан картоп қабатын, үстіне бұрыш қосылған пияздың екінші жартысын салыңыз, содан кейін қайтадан картоп қабаты, ең жоғарғы қабатын үгітілген ірімшікке себіңіз. Сүтті тұз бен мускат жаңғағымен, бұрышпен араластырып, қоспаны картоптың үстіне ақырын құйыңыз. Тұмшапеште және 1-1/2 сағат бойы картоп піскенше пісіріңіз, сүт толығымен дерлік сіңеді, ал еріген ірімшік көбіктене бастайды және кастрюль алтын қоңырға айналады. Үстелге ақ нан мен жасыл салатпен бірге қызмет етіңіз.