Асшаяндардан жасалған клафутис
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тест үшін: 120 г ұн 3 жұмыртқа 150 г сүт 1/4 шай қасық тұз ұнтақталған бұрыш 1/8 шай қасық ұнтақталған мускат жаңғағы 30 г сары май 350 г ірі жаңа асшаян сарымсақ түйірі, ұсақталған 2 ас қасық туралған ақжелкен 250 консервіленген тәтті жүгері Пешті 220 С дейін қыздырыңыз. Ұнды ыдысқа салыңыз, құдық жасаңыз. Басқа ыдыста жұмыртқаны шайқауышпен аздап шайқаңыз, оған сүт, тұз, аздап бұрыш және мускат жаңғағын қосыңыз. Бұл қоспаны ұнға құйыңыз, қамырды бір уақытта тегіс болғанша шайқаңыз, жабыңыз және 30 минутқа қалдырыңыз. Сары майды табада көпіршік пайда болғанша ерітіңіз, ондағы асшаяндарды 3 минут қуырыңыз. Сарымсақ пен ақжелкенді қосып, тағы 2 минут қуырыңыз: асшаяндар қызғылт түске боялуы керек. Жүгеріні зәйтүн майымен аздап майланған отқа төзімді таяз ыдыстың түбіне салыңыз. Асшаяндарды тегістеңіз және үстіне қойыңыз. Қамырды араластырыңыз және оны асшаяндардың үстіне құйыңыз. Тұмшапеште қамыр ісінгенше және қызарғанша пісіріңіз, шамамен 35 минут. Үстелге жасыл бұтақтармен безендірілген табаққа салыңыз. Бір уақытта жасыл салатқа қызмет етіңіз.