Пицца рустика
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қаптамадағы рецепт бойынша қатаң түрде дайындалған 400 г пицца қамыры немесе 225 г қамыр қоспасы 400 г шпинат жапырағы, 2 минут ағартылған 225 г рикотта ірімшігі 60 г үгітілген пармезан ірімшігі 3 жұмыртқа, аздап ұрыңыз 3 ас қасық туралған жаңа насыбайгүл 1 түйір сарымсақ, ұнтақталған қара бұрышты ұсақтаңыз 350 г маринадталған тәтті қызыл бұрыш, кең жолақтарға кесіңіз 30 г қарағай жаңғағы (қарағай жаңғағы болуы мүмкін) 120 г ветчина, туралған Пешті 220 градусқа дейін қыздырыңыз. Пицца қамырын диаметрі 30,5 см шеңбер алынғанша жайыңыз, содан кейін түбіне қарай басып, майланған табаның биіктігінің жартысына жету үшін қамырды шеттерінен сәл бүктеңіз. Шпинатты ұсақтап тураңыз, оны ыдысқа салыңыз, рикота, пармезан, насыбайгүл, сарымсақ, аздап қара бұрыш, қызыл бұрыш жолақтары мен қарағай жаңғағын қосыңыз. Пицца негізіне рикотта ірімшігі қоспасының жартысын салып, үстіне ветчина қосыңыз. Ветчина қабатының үстіне қалған рикоттаны жайыңыз. Тұмшапеште негізі қытырлақ болғанша 30 минут пісіріңіз. Төрт бөлікке кесіңіз және салатпен бірге қызмет етіңіз.