Амстердам кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қайнатылған ұзын дәнді күріш - 400 грамм, майшабақ филесі (кез келген майлы балықтың филесі ресейлік нұсқаға сәйкес келеді) - 300 грамм, кілегей - 100 грамм, бұрыш, тұз, ақ мазарелла ірімшігі немесе жас грузин ірімшігінің жұмсақ сорттары. Неше порцияға арналған: 8. Пісіру уақыты 30 мин. Қуыруға арналған табаны сары маймен майлаңыз (сары май!). Күріш қабатын (қазірдің өзінде қайнатылған) тұзды суға, аздап бұрышқа салыңыз, майшабақ филесін (немесе майсыз, шырынды балықты) екінші қабатқа салыңыз (тұздап, лимонмен себіңіз), үшінші қабат - қайтадан күріш, содан кейін балық. Сұлулық үшін үстіне дөңгелектерге кесілген қызанақ кесектерін (жайылып кетпес үшін берік!) Кәстрөлдің үстіне кілегей құйыңыз, мускат жаңғағы мен бұрышты кілегейге аздап қосыңыз. Кәстрөлдің ең жоғарғы жағында ірімшікті үккіштен өткізіңіз (егер жас грузин немесе соған ұқсас сорттар болса, моцарелла оны пицца сияқты жұқа тілімдерге кесіп тастаса). 220 градусқа дейін қыздырылған пешке 30 минутқа қойыңыз.