Қамырдағы картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Айрандағы ҚАМЫР. Тұз, сода. Қолдарыңызға сәл жабысып тұруы керек. Қамырдан кішкене пирожныйларды дайындаңыз. Картопты аршып, жұқа тілімдерге немесе жолақтарға кесіңіз. Қуыру міндетті түрде пиязбен дайындалады (оны пиязсыз біреу көрді ме?), сәбіз және басқа да көкөністермен пісіруге болады. Шойынның түбіне 50 грамм маргарин (немесе басқа май) салыңыз. Картоп- ку мен қамыр торттарын қабаттарға салыңыз, ең төменгі қабаты картоп, ал ең жоғарғы қабаты қамыр. Мұның бәрін қамырдың үстіңгі қабатын (сәл ғана) жабу үшін дайын қуырылған және аздап тұздалған сумен құйыңыз. Отта шамамен 30-40 минут.