Қанттағы қызыл және қара қарақат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Классикалық "Қанттағы мүкжидек" рецептін қараңыз. Қанттағы лимон тілімдері 1 кг лимон тілімдері үшін - 1 кг қант Біз тек жақсы лимондарды аламыз, зақымдалмай және көгермей. Жемістерді жуып, кептіреміз, содан кейін тот баспайтын болаттан жасалған пышақпен целлюлозаға зақым келтірмеу үшін оларды қалыңдығы шамамен 5 мм шеңберлерге кесеміз, содан кейін көлденеңінен кесеміз. Сол пышақпен біз барлық сүйектерді алып тастаймыз, әйтпесе ащы болуы мүмкін. Құрғақ және таза құмыраның түбіне аздап түйіршіктелген қант құйып, тілімдерді ақырын 3 - 4 қабатқа салыңыз. Оларды түйіршіктелген қантпен себіңіз, мүмкіндігінше оны біркелкі таратыңыз. Кесектердің қабаты қайтадан төселіп, үстіне қайтадан құм қабаты салынады. Ең жоғарғы қабат қантпен себілгеніне көз жеткізіңіз. Толтырылған құмыраны пергамент қағазымен, үстіне пластмасса қақпақпен жауып қоямыз немесе қаңылтыр қақпақпен орап, қант ерігенше күн сайын шайқаймыз немесе айналдырамыз. Құмырадағы жемістердің көлемі азаяды. Содан кейін сізге көбірек қант қосу керек немесе қайтадан қант себілген лимон тілімдерін қосу керек. Суықта, жертөледе немесе тоңазытқышта сақтаңыз. Бұл өнім шамамен алты ай бойы сақталады.