Айвадан жасалған пастила
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Орташа мөлшердегі піскен айваларды жуыңыз және сүртіңіз. Төрт бөлікке кесіңіз, өзегін алыңыз, сондай-ақ дайындалған алмаларды, жақсырақ қатты сорттарды қосыңыз (1 кг айваға 3-4 дана). Жемістер кесілген кезде оларды суық суы бар кастрюльге салу керек (1 кг жеміске 1,5 литр су есебінен). Қақпақтың астында баяу отта шамамен бір сағат пісіріңіз. Дайындықты таяқшамен тексеруге болады: егер ол оңай енсе, жемістер дайын болады. Содан кейін електен сүртіңіз, түйіршіктелген қантты (1 кг дайын массаға 400 г мөлшерінде) және бір лимон шырынын қосыңыз. Пісіруді қайтадан салыңыз, масса қалыңдағанша барлық уақытта араластырыңыз. Паста пісірілген кезде оны суға малынған тақтаға қойып, қалыңдығы 1 см қабат алу үшін суға малынған кең пышақпен тегістеңіз. Дәкемен жауып, құрғақ, жақсы желдетілетін жерге 1-2 күн қойыңыз. Паста құрғаған кезде оны гауһар етіп турап, қант ұнтағына ораңыз. Қаңылтыр қораптарда мұндай зефирді ұзақ уақыт сақтауға болады.