Жидек ликері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1. 1 стакан жидектер (шие, құлпынай, қарақат, мүкжидек !!! және т.б.) 1 стакан қант, 1/2 литр алкоголь. Жидектерді қантпен жабыңыз, 2-3 сағат тұрыңыз, алкоголь құйыңыз. Қақпақпен жабыңыз, тоңазытқышқа салыңыз және кем дегенде 2 апта ұмытыңыз. Жарамдылық мерзімі аяқталғаннан кейін сүзгіден өткізіп, қайнаған суды қажетті градусқа дейін қосыңыз. Сироп ағаш таяқшадан (сіріңкеден) ағып кетпеген кезде дайын болады. Содан кейін өте мұқият, баяу отта, жұқа ағынмен, үздіксіз араластыра отырып, алкогольді құйыңыз, көбікті алып тастап, қайнатыңыз. Сұйықтық қайнай салысымен оны дереу оттан алып, суытып, ішуге болады. Екі-үш айға шыдаған дұрыс болса да 2. Жемістер немесе жидектер ыдыстың көлемінің 2/3 бөлігіне құйылады, содан кейін үстіне спиртпен құйылады. Бір айдан кейін (қаласаңыз, бір жарым аптадан кейін де болады) алкоголь ағызылады, жемістер сығылады. Сироп қайнатылады, оны дайындау үшін жеткілікті мөлшерде су мен қант алынады, нәтижесінде ликер 25-тен 30 градусқа дейін беріктікке ие болады және құрамында литріне 150-ден 300 г-ға дейін қант болады (дәміне қарай таңдалады) әр түрлі жидектер үшін, мысалы, шие үшін - 250 г / л).