Кофе ликері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кофе тартқышта ұнтақтаймыз 50 гр. жақсы кофе дәндері. Біз оны 200 гр-да дайындаймыз. суды құйып, қалыңдығымен бірге 800 гр құйыңыз. бұрандалы қақпақ астындағы банка. Тәулігіне тұндырылады. Осыдан кейін біз кофені кенеп арқылы сүземіз. Біз сиропты 500 гр-ден дайындаймыз. 200-250 гр су. түйіршіктелген қант. Біз жылы сиропты сүзілген кофе мен 500 мл араластырамыз. тазартылған алкоголь. Бөтелкелерге құямыз. Бір күннен кейін толық мөлдір болғанша қайтадан сүземіз. Осыдан кейін біз ликерді стендке жібереміз. Ол неғұрлым ұзақ тұрса, соғұрлым жақсы. 2. Құрамы: 1 бөтелке арақ (0, 5л), тәттісі азырақ қажет болса, 0, 7л, 1 стакан құм, 2 ас қасық. л. кофе. Арақты қайнатыңыз, ондағы қант пен кофені пештен шығармай сұйылтыңыз, содан кейін салқындатыңыз және... алға. 4. Ұнтақталған кофеден (60 г) және судан (500 г) кофе сығындысын дайындаңыз. Бөлек ыдыста қанттан (500 г) және 250 г судан сироп дайындаңыз, 15 минут қайнатыңыз. Оған ванилин (1 ұнтақ) қосып, суытыңыз. Суық сиропқа кофе сығындысы мен алкогольді (500 г) құйыңыз, жақсылап араластырыңыз, сүзіңіз және бөтелкеге құйыңыз. Үлкен ықыласпен оны бір аптадан кейін тұтынуға болады, бірақ оны неғұрлым ұзақ ұстасаңыз, өнім соғұрлым хош иісті болады. 3. Ванильді таяқшаны 8 күн бойы 500 г 96% спиртке салып жібітіңіз. Сиропты 1 кг қант пен 750 г судан қайнатыңыз, көбікті үнемі алып тастаңыз. 100 г жаңадан қуырылған ұнтақталған кофеден күшті ерітіндіні (250 г) қайнатыңыз. Сироп пен кофе толығымен салқындаған кезде оларды араластырып, спиртке құйыңыз. Ванильді алып тастаңыз, ликерді жақсылап шайқаңыз, бөтелкелерге құйыңыз және тығындармен тығыз жабыңыз. Мұндай ликер 2-3 айдан кейін тұтынуға жарамды.