Алмұрт ликері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1. 25 дана ірі піскен алмұрттарды сүртіп, үстіне сироп (қант) құйып, бір ай бойы күн астында ұстаңыз. Сүзіп алыңыз. Жеткілікті қалың қайнатылған сиропты қосыңыз. Сүзгіден өткізу. Бөтелкелерге құйыңыз және жатқан күйде ұстаңыз. 2. Алмұрттың қабығын ұсақтап турап, 200 г спирт немесе арақ қосылған шыны бөтелкеге саламыз. Бөтелкені жабамыз. Біраз уақыттан кейін, сұйықтық алмұрттың хош иісіне ие болғанына көз жеткізгеннен кейін, біз оны сүземіз, дәміне қарай қажетті тығыздықтағы қант шәрбатын қосамыз. дәмдеуіштер қажет емес - алмұрттың хош иісі толығымен сақталады. 3. Өнімдер: 1 кг алмұрт, 1 л. алкоголь (арақ ішуге болады, бірақ нәтиже соншалықты күшті болмайды), 500 г су, 1 кг қант, үгітілген мускат жаңғағы. Дайындау: алмұрттарды жуыңыз және ұсақ үккіште ұсақтаңыз. 0, 5л спирт пен 250 г су құйып, 7-8 күн ұстаңыз. Содан кейін електен сүртіңіз. Алынған сұйықтықты қалған 250 г су мен қанттан дайындалған сироппен араластырыңыз. Алкогольдің қалған бөлігін, мускат жаңғағын қосыңыз. Сүзіңіз және бөтелкеге құйыңыз. Құрғақ жерде сақтау керек.