Алмадан жасалған зефир
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг алма, 800-900 г. қант. Алманы пеште пісіріп, електен немесе дуршлаг арқылы сүртіңіз. Алынған пюрені қыздырыңыз және араластыру кезінде қант қосыңыз. Қалың қаймақ консистенциясы болғанша пісіріңіз. Ыстық массаны пергаментпен қапталған ағаштан немесе фанерадан жасалған кішкене табақтарға жұқа қабатқа жайыңыз. Толтырылған науаларды 10-12 сағатқа қойыңыз. пеште 60-70 градусқа дейін қызады. Пюренің тағы бір порциясын дайындап, келесі күні науаларды толықтырыңыз. Пеште қайтадан құрғатыңыз. Дайын пастиланы пышақпен оңай кесуге болады. Оның қызыл-қоңыр түсі бар.