Алма пастиласы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг алма үшін - 800 - 900 г қант, Алманы пеште пісіріп, електен немесе дуршлаг арқылы сүртіңіз. Алынған пюрені қыздырыңыз және үздіксіз араластыра отырып, қант қосыңыз. Пюрені қою қаймақ консистенциясы болғанша қайнатуды жалғастырыңыз. Ыстық массаны майланған пергаментпен жабылған ыдыстарға құйыңыз. Контейнерлерді 65 - 70С дейін қыздырылған пешке 10 - 12 сағатқа қойыңыз. Зефирді екі қабатты етіп жасауға болады, егер келесі күні картоп пюресінің тағы бір порциясын дайындасаңыз. Сол науаларды онымен қайтадан толтырып, пеште қайтадан кептіруге болады.