Шалқан пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер шалғам 8-10 тамыр, сары май 30-40 г, сүт немесе кілегей 1 стакан, нан үгіндісі 1/3 кесе, жұмыртқа 2, қаймақ 1/2 кесе, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Шалғамды (рутабага) тазалап, кастрюльге салыңыз, үстіне су, тұз құйыңыз және жұмсақ болғанша пісіріңіз. Қайнатылған шалқанды ұсақтағышпен ұсақтап, сары май, сүт немесе кілегей, крекер, жұмыртқа қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Дайын пюрені табаға (немесе керамикалық ыдыстарға) салыңыз, қаймақпен майлаңыз және пеште 10-15 минут пісіріңіз. Дербес тағам ретінде (дәміне қарай тұздық беру арқылы) немесе етке, балыққа гарнир ретінде қолданыңыз.