Қуырылған кеспе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер қырыққабат сабағы 10, жұмыртқа 2, нан үгіндісі 1/2 кесе, өсімдік майы 3 ас қасық, сүт 1/2 кесе, қаймақ 100 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Діңді ұзынынан жіңішке тілімдерге бөліп, табаға салыңыз да, қайнаған суға құйыңыз, сонда су діңді аздап жауып, жұмсарғанша пісіріңіз. Пісірілген діңгектерді дуршлагқа тастаңыз. Қайнатпаны төгіп тастауға болмайды. Жұмыртқаны сүт пен тұзбен араластырыңыз, тілімдерді осы қоспаға батырыңыз, содан кейін оларды нан үгіндісіне орап, қыртысы пайда болғанша өсімдік майы қосылған табада қуырыңыз. Дайын кесектерді табаққа салыңыз, шөптермен безендіріңіз. Қаймақ тұздығына қайықта қызмет етіңіз. Сорпаны сорпаға арналған кесеге құйыңыз. Бұл тағам әдетте қырыққабат тұздалған күні дайындалады. Тұздалғаннан кейін көптеген діңгектер қалады. Кейбір үй шаруасындағы әйелдер оларды қоқыс ретінде тастайды. Мұны істеуге болмайды, өйткені бұл дәрумендер мен минералдарға бай құнды тағамдық өнім.