Қарлыған тұздығы (амла чутни)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 кесе (1 л) қарлыған, сабақтары алынып, шайылған, 1/2 кесе (125 мл) су, 2-3 кесе (440-660 г) қант, 1/4 шай қасық ұнтақталған қызыл ащы бұрыш, 1/2 александрия немесе лавр жапырағы, 1,5 см жаңа зімбір тамыры, 1/4 шай қасық. ас қасық тұз.
Сипаттамасы Қарлығанды үш литрлік қалың түбі бар кастрюльге салыңыз, су құйыңыз және жоғары отта қайнатыңыз. Қалған компоненттерді қосып, отты азайтып, жидектер мөлдір болғанша және қоспасы қоюланғанша шамамен 15-20 минут қайнатыңыз. Кәстрөлді оттан алыңыз да, лавр жапырағы мен зімбір тамырын қысқышпен алыңыз. Бөлме температурасына дейін суытып, тәтті чатни немесе джем ретінде қызмет етіңіз. Тығыз жабылған, бұл чатни болады салқын жерде 2-3 күн сақталады. Үндістанда қарлыған піскен де, жетілмеген де кеңінен қолданылады. Ол джем, чатни және тәтті сироптар жасау үшін қолданылады. Амла чатни консистенциясы бойынша джемге ұқсайды, бірақ оның дәмі әдетте бенгал дәмдеуіштеріне ұқсайды.