Көкнәр тұқымы бар бал алаяқтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 кесе ұн, 4 ас қасық. сүт қасықтары, 1 жұмыртқа, 1 ас қасық. бал қасық, 1 ас қасық. көкнәр тұқымының қасық, 1 ас қасық. сары май қасық, 0,5 шай қасық сода. Тұздық: 3 ас қасық. көкнәр тұқымының қасықтары, 1/2 кесе бал, 1/4 кесе қайнатылған су.
Сипаттамасы Украин халқының кондитерлік өнімдері өте қарапайым. Әдетте, бұл жұмыртқа мен майдың көп мөлшері бар қамырдан жасалған ұн өнімдері, яғни. негізінен қысқа қамырдан тұрады. Тәттілік беру үшін оларды өндіргеннен кейін-ақ қант ұнтағымен, джеммен немесе бал тұздығымен көкнәр тұқымымен немесе көкнәр сүтімен қосып хош иістендіреді - бұл украиндық тәттілерге тән компонент. Алаяқтар мен торттар кеңінен танымал. Бұл өнімдердегі қопсытқыш ұнтақ әрқашан ашытқы емес, сода немесе алкоголь болып табылады. Жұмыртқаны балмен ұнтақтаңыз, жуылған және буға пісірілген көкнәр тұқымын қосыңыз, қалған компоненттермен қатты қамыр илеңіз, қалыңдығы 2-3 мм қабатқа жайыңыз, параққа салыңыз, шанышқымен шаншып, пеште пісіріңіз. Балды дайындалған көкнәр сүтіне құйыңыз, үздіксіз араластырыңыз және қайнаған сумен сұйылтыңыз. Осы тұздықпен пісірілген шуликтің майдалап туралған бөліктерін құйып, жақсылап араластырыңыз, оларды тұздыққа батырыңыз. Көкнәр сүті: Көкнәрді қайнаған суға құйыңыз, жақсылап ісінуіне жол беріңіз, суды ағызыңыз, көкнәрді майлықпен құрғатыңыз және фарфор ерітіндісінде сүртіңіз, біртіндеп өте аз мөлшерде (бір шай қасықтан) қайнаған су құйыңыз. Осылайша дайындалған көкнәр сүтін қант пен сумен немесе бал мен сумен араластырыңыз.