Тәтті шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 600 г. майсыз шошқа еті, үш түйір сарымсақ, 1 ас қасық. қасық өсімдік майы, соя тұздығы, 4 ас қасық. қасық қант, 1 ас қасық. қасық сірке суы, 3 ас қасық. қасық паприка, 1 ас қасық. қасық бал, кориандрдің бірнеше бұтағы (кинза), 2 ас қасық. чили тұқымдарының қасықтары (чили ұнтағын қолдануға болады, ал ащысын ұнатпайтындар чилиді аз қосады).
Сипаттамасы Тұздықты дайындаңыз: соя соусы, 1 ас қасық. л қант, 1 ас қасық. л өсімдік майы, ұсақталған сарымсақ, сірке суы, туралған кинза, паприка, чили ұнтағы немесе тұқымдар. Маринадты жақсылап араластырыңыз. Шошқа етін қалыңдығы 2-3 см, ұзындығы 5 см, ені бірдей етіп тураңыз. Кесілген шошқа етін кем дегенде 2 сағат, жақсырақ 10 сағат бойы маринадтаңыз. Шошқа еті маринадталғаннан кейін оны қалған қантпен майлап, паприка себіңіз, жақсырақ кесектер маринадты көбірек сіңіріп, барлығын грильге салып, пешті 10-15 минут жақсылап қыздырыңыз., температура - 300-3500С, гриль астына фольга немесе науа қойыңыз, шошқа еті ағып кетеді. Сондай-ақ, шошқа етін балмен майлауды ұмытпаңыз (әдемі қабық үшін). Дәл сол шошқа етін грильде немесе отта қуыру жақсы. Өте дәмді! Гарнир - қайнатылған күріш (осы рецепт бойынша: жанбайтын ыдысқа 1 ас қасық өсімдік майын құйыңыз, қыздырыңыз және күрішті құйыңыз. Араластыра отырып, күрішті ақ және мөлдір емес түске келтіріңіз, содан кейін күріштен екі есе көп су құйыңыз да, кішкене от жағып, қақпақпен мықтап жабыңыз, дайын болғанға дейін пісіріңіз). Қолдану соя соусы қызмет көрсету кезінде. Сондай-ақ, шамамен туралған жаңа піскен көкөністерден жасалған салатқа қызмет етіңіз (қияр, шпинат немесе қымыздық, салат, бұрыш, егер бар болса, бұршақ өскіндері. Салатты соя соусымен және зәйтүн майымен және 1 ас қасықпен дәмдеңіз. л лимон шырыны.