"Бомбей" тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: 1 тауық еті, 3 ас қасық. л. өсімдік майы, Маринад: 2-3 ас қасық. л. өсімдік майы, 2 ас қасық. л. коньяк, 2 шай қасық. карри, тұз, 1 кесе тауық сорпасы, Тұздық: консервіленген компот, 1/2 кесе тауық сорпасы, карри, қант, коньяк. Маринадты дайындап, тауықтың ұшасын ішіне және сыртына молынан жағыңыз. Бір сағатқа қалдырыңыз. Артық тұздықты алып тастаңыз, ұшаны тұздап алыңыз. Қызарғанша ыстық майға айналдырып, қызарғанша қуырыңыз да, сол ыдыста 200 вт температурада бір сағат пісіріңіз (мезгіл-мезгіл тұздықпен және сорпамен құйыңыз). Дайын тағамды жылы жерге қойыңыз. Қуырудан алынған шырынды 4 ас қасықпен қайнатыңыз. л. компоттан және сорпадан алынған сироп, және осы қоспада карри ұнтағын сұйылтыңыз. Жемістердің бір бөлігін гарнирден бөліп, қалғанын текшелерге бөліп, тұздыққа салыңыз да, қыздырыңыз. Тұздыққа дәміне қарай қант пен бұрыш қосыңыз. Гарнирге қайнатылған күрішті салыңыз.