Карри соусындағы тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Алыңыз: орташа тауық еті, 2 пияз, 2 түйір сарымсақ, 1 шай қасық. ыстық қызыл бұрыш, 1/2 шай қасық. ұнтақталған имбирь, 1/2 шай қасық. ұнтақталған кориандр, 1/2 шай қасық. ұнтақталған зире, 2 түйір кардамон, 2-3 қалампыр, бір тілім даршын, өсімдік майы, лимон шырыны. Пиязды және сарымсақ түйірлерін ұсақтап тураңыз, өсімдік майына ыстық қызыл бұрыш, кориандр, зире, зімбір немесе басқа да дәмдеуіштер қосып қуырыңыз. Тауықты кішкене бөліктерге бөліп, шайыңыз, құрғатыңыз және тұздыққа салыңыз. Араластырыңыз және орташа отта 5 минут қуырыңыз. Оның күйіп қалмауын қадағалаңыз. Қою тұздық жасау үшін қайнаған суға құйыңыз, қақпақпен мықтап жабыңыз және өте баяу отта қайнатыңыз, мезгіл -мезгіл қайнаған суға құйыңыз. Ет жұмсақ болған кезде тұздықты білдіріңіз. Тұздықты сіңіру үшін еттің үстіне кокос жаңғағын молынан себіңіз. Қызмет көрсетер алдында етті лимон шырынын себіңіз. Қажет болса, дәмдеуіштерді дайын карри ұнтағымен ауыстыруға болады.