Көкнәр тұқымы қосылған струдель
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Толтыру үшін: 7 ас қасық көкнәр тұқымы, 6 үстел. қасықтар сақ. құм және 1 жұмыртқа немесе 4 ас қасық. балға қасық. а) Көкнәрді жақсылап шайыңыз (барлық құм кеткенше), қайнаған суға тастаңыз - ол тынышталады, бірақ қайнаған кезде оны дәке (електен) ағызып, суды ағызып жіберіңіз, көкнәр тұқымын аздап кептіріп, төбеге қойыңыз (о, қиындық!..). Бұл жағдайда қант пен шикі жұмыртқаны лақтырып, жақсылап араластырыңыз. б) Жуылған көкнәрді қайтадан балмен бірге кастрюльге салыңыз да, шамамен 8 минут қайнатыңыз. Салқындатыңыз және струдельдің үстіне қойыңыз. Екі жағдайда да дайын струдельді шоколад глазурімен безендіріңіз (1/2 кесе сахар үшін). құмға - 1/2 шай қасық. бір қасық какао ұнтағы, 1/4 кесе су, қантты сумен араластырып, "Қалың жіпке" сыналғанша пісіріңіз (яғни, қасықпен сироптың бетін басып, қасықты көтеріңіз - жіп "Тышқанның" бауындай қалың болуы керек), сосын какао қосыңыз, отты _өте әлсіз етіңіз немесе тіпті өшіріп, қасықпен массаны кастрөлдің шетіне сүртіңіз - глазурь ағарып, үстіңгі жағында жылтыр қабық пайда болуы керек). Ал бұл кофеден гөрі шаймен жақсырақ