"Құмырсқа илеу" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 пакет маргаринді ерітіп, 1/2 кесе құмға құйыңыз, араластырыңыз, шайқаңыз 2. жұмыртқа, 10 тамшы сөндірілген 1/4 шай қасық ас содасын қосыңыз. сірке суы немесе лимон шырыны, 3-4 кесе ұн. Барлығын араластырыңыз. Қамыр тік, ұсақ болуы керек, оны ет тартқыштан өткізіп, бір қабат етіп жайып, 150с температурада 20 - 25 минут пісіріп, суытып, бөліктерге бөліп алу керек. Бір банка қоюландырылған сүтті 1, 5 сағат қайнатыңыз. 6 шай қасық көкнәрді қайнаған суға қайнатыңыз және оны ісінуге қалдырыңыз. Өңделген қамырдың бөліктерін ыдысқа салыңыз да, бүкіл көкнәрдің 3/4 бөлігін құйыңыз, содан кейін қоюландырылған сүтті қосып, қажетінше араластырыңыз. Алынған массаны ыдысқа үйінді түрінде салыңыз, жоғарғы бөлігін қалған көкнәрмен себіңіз. Дайын тортты тоңазытқышқа салыңыз.