Торуннан жасалған пряниктер.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 6 кесе балды қызарғанша қызартып, бір жағына қойыңыз, 3/4 кесе спирт құйыңыз, араластырыңыз. 3/4 кесе апельсин қабығын, 1/2 лот (6, 4 г) қалампыр, имбирь, қара бұрыш, 1 лот (12,8 г) анис пен аскөк құйыңыз. Осы қайнаған композициямен 9 кесе қара бидай ұнын қайнатыңыз (Табада қуырылған). массасы ағарғанша шпатламен 2 сағат бойы араластырыңыз. Қамырды кішкене қағаз қалыптарға жіберіңіз, қолдар мен зімбір печеньелерін бал қосылған сырамен сулаңыз. Қамырды көтеріп, үстіне бадам кесектерін, қантталған жемістерді салып, пешке салыңыз. Суықта ұстау керек.