Баумкүхен.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы доб екі кеседе ұнтақтаңыз: бірінде 1/2 гарнада 4 фунт сары май, екіншісінде 1/2 гарнада 6 стакан сарысы мен 6 стакан қант. Мұның бәрін 1/2 гарнирмен араластырыңыз - 6 кесе ұн және 6 кесе ақуыздан көбік қосыңыз. Жартылай сұйық қамыр жасаңыз. Қамырды осылай да жасауға болады: 4 фунт ұн, 2,75 фунт (900 г) сары май, 3 фунт қант, 50 сарысы, 2 кесе қалың кілегей, 4 лот (51,2 г) ащы бадам, 1/2 лот алыңыз. (6,4 г) кардамон, 1/2 лот (6,4 г) мускат жаңғағы, 1 лот қалампыр мен даршын, қантпен сүртілген 3 апельсин қабығы. Алдымен сары майды доб-еркін сүртіңіз, содан кейін оған біртіндеп қосыңыз: бір қасық қант, ұн, кілегей және 1 сарысын қосып, қамыр ақ, қою массаға айналғанша шпательмен (пестильмен) сүртіңіз. Дәмдеуіштерді қосып, 30 сарысынан көбік құйыңыз, қаймақ қалың болғанша араластырыңыз. Баумкучен печеньелері (Сыртқы түрі бұтақтары бар ағаш діңіне ұқсайды және өте дәмді) қағазға оралған, жіптерге оралған және зығыр қапшықпен қапталған арнайы пішінде (қант басы, кесілген конус тәрізді) пісіріледі. түкірікке - темір шыбыққа мықтап байланады. Қап маймен қалың майланған (22-суретті қараңыз). От қалыптың астына емес, бүйіріне жайылады. Қайың шоқтары жағылып, баумкух көмірмен пісіріледі. Қамыр ұзынша науаға құйылады, оның үстіне қамыр қасықпен құйылады, 1 қабат шашлықта қызарады, қайтадан құйылады, қайтадан қызарады және т.б. барлық қамыр біткенше. Пішіні бар штангалы штанганы алдымен тезірек, содан кейін баяу айналдыру керек. 4 және 3 кірпіштің орнына әртүрлі биіктіктегі темір тіректерді жасауға болады: 400 және 300 мм (25-суретті қараңыз). Пішінді тот баспайтын болаттан дәнекерлеуге болады. Баумкучен пісірілгеннен кейін оны 6 сағатқа қалдырыңыз. Өткір ұшын пышақпен абайлап кесіңіз, қапқа дейін кесіңіз, ұшын шешіңіз және баумкученді жіңішке жағымен төмен түсіріңіз, таяқшаны еденге тигізіңіз. Табаққа аударыңыз, жемістермен, жүзіммен безендіріңіз.