Эклерлер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Дайын эклерлерді ортасынан кесіп, кілегей, қайнатылған қоюландырылған сүтті (банкада 2. 5 сағат қайнатыңыз, қою қоңыр масса алыңыз) немесе джем салыңыз, үстіне жұмыртқа жағып, жаңғақ себіңіз. 1 кесе ұн, 100 г сары май немесе маргарин, 4 жұмыртқа, 1 стакан су,1/4 шай қасық тұз. Суды, майды және тұзды алыңыз, отқа қойыңыз, қайнаған бойда барлық ұнды құйыңыз, жақсылап араластырыңыз және араластыра отырып, 2-3 минут қайнатыңыз. Оттан алыңыз, жұмыртқаны бір-бірлеп енгізіңіз, мұқият араластырыңыз. Масса қасықтың артына жеткенде, араластыруды тоқтатыңыз. Қасықпен қамырдың бөліктерін бір -бірінен қысқа қашықтықта пісіру парағына жайыңыз, себебі пісіру кезінде олар көлемі ұлғаяды. 120 градус температурада 15-20 минут пісіріңіз.