Қаймақ кремі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1. жұмыртқаны қантпен ұнтақтаңыз, ұн қосыңыз, араластырыңыз, массаны салқын сүтпен өлшеңіз, отқа қойыңыз және араластыра отырып пісіріңіз. Қайнаған кезде оттан алыңыз, ванилин қосыңыз. 0, 5л сүт, 4 жұмыртқа, 1 ас қасық қант, 2 ас қасық ұн, 1, 4 ванилин ұнтағы. 2. 3 жұмыртқа, бір стақан сүт, 4 ас қасық. қасықтар сах. құм, 1 шай қасық крахмал Сүтті қоспағанда, барлығын кастрюльге 2 минут араластырыңыз, сүт құйыңыз, пешке қойыңыз және қайнағанға дейін қыздырыңыз, яғни қалыңдатыңыз. 3. 3/4 ас қасық. сүт немесе кілегей, 3 жұмыртқа, 3 ас қасық. қасықтар сах. құм. Сарысын қантпен шайқаңыз, сүтті құйыңыз және қайнатыңыз. Ақуыздарды шайқаңыз, қалған өнімдермен араластырыңыз және араластыру кезінде тағы 3 минут қыздырыңыз. Бірақ бұл кремдердің барлығын жылы күйінде қолдану керек. 4. 1/2 л ақ шарапқа арналған шарап кремі - 200 г қант ұнтағы, 8 сарысы, лимон қабығы. Қант ұнтағы мен үгітілген лимон қабығы қосылған сарысын ақ түске дейін езеді, қайнаған ақ шарапқа қайнатады (тек бір жағына араластырады), сосын отқа қояды, араластыруды жалғастыра отырып, қайнатады. Салқындатады. Мұндай крем торттардың қабаттарына немесе торттарды толтыруға ұсынылады. 5. 1 стакан қант + 2 ас қасық. ас қасық ұнды құрғақ етіп араластырыңыз, жұмыртқаны ұрып, тегіс болғанша ұнтақтаңыз. Бұл массаға 1 стакан сүтті құйыңыз, араластырыңыз және қайнағанға дейін пешке салыңыз (үнемі араластырыңыз). Тек оттан алып, суығанша қайнатыңыз (кейде араластырыңыз, әйтпесе ол қыртыспен жабылады). 200 гр бөлек шайқаңыз. ағызу. майлар+1 кесе сахароза. ұнтақтар. Және біртіндеп сары май массасына сүтті енгізіңіз, жақсылап шайқаңыз. Дайындау: Жұмыртқаны қантпен алюминий ыдыста ақ түске дейін ұнтақтаңыз. Бөлек ыдыста ұнды крахмалмен және алынған қоспамен араластырыңыз, ұнтақталған жұмыртқаға біртіндеп қосып, біртекті масса пайда болғанша араластырыңыз. Содан кейін салқындатылған сүтті біртекті (яғни біртекті) масса пайда болғанға дейін алынған массаға біртіндеп енгізіңіз. Кремді қасықпен (жақсырақ ағаштан) _тұрақты_ араластыра отырып, толық отта пісіріңіз. Ерекше назар ** содан кейін, ол кесектер пайда болмас үшін қалыңдай бастағанда. Ол үшін кремді қайнатуды бастамас бұрын шайқауға арналған шайқауышты дайындаңыз, ал кастрюльдегі сұйықтық қоюлана бастағанын сезгенде, қасықтан шайқауға дереу ауысып, отты ең төменгі деңгейге дейін азайтыңыз. Кілегейдің қайнап жатқаны туралы айтатын алғашқы шамдарды көргенде, оны шайқауды тоқтатпай, сары май, ваниль және лимон қышқылын қосыңыз. 2-3 минут қайнағаннан кейін, үнемі шайқап, отты өшіріп, тағы бір минут араластырыңыз (енді онша қарқынды емес). 6. Кімнен: Алена Стеараненко 2:467/69. 6 1 литр қайнатылған сүт, 4 жұмыртқа, 1,5 кесе қант, 2 ас қасық ұн, 2 ас қасық картоп крахмалы, 200 гр. сары май немесе маргарин, аздап ваниль және лимон қышқылы (пышақтың ұшында).