Бешбармақ-1
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ет 400-500 г. картоп 2-3 дана. пияз 1-2 дана. май 100 г. Қамыр: су немесе сүт 0,5 кесе жұмыртқа 2-3 дана. тұз 0,5 шай қасық. ұн 2 кесе
Сипаттамасы Қой етінің сорпасын пісіріңіз (немесе соңғы шара ретінде сиыр етінен, бірақ түпнұсқада қой еті болуы керек). Сорпада сіз картопты қайнатуыңыз керек, бірақ оны қайнатуға жол бермеңіз. 1-2 пиязды тазалаңыз. Қамырды тұшпара сияқты 0,5 кесе судан, 2-3 жұмыртқадан, жарты шай қасық тұздан және 2 кесе ұннан дайындаңыз. қамырды кеспе сияқты жіңішке етіп жайыңыз. Кейінірек кесу кезінде бір-біріне жабысып қалмас үшін аздап құрғатыңыз. Осыдан кейін шамамен 5х5 см өлшемді төртбұрыштарға немесе гауһар тастарға кесіңіз. Қамырдан ромбтарды қайнату үшін бөлек, үлкен кастрюльге қайнаған суға салыңыз. Суға тұз қосыңыз. Су қайнаған кезде оған қамырды салып, су қайтадан қайнағанша және қамыр қалқып шыққанша күтіңіз. Қамыр пісіп жатқанда, келесі әрекеттерді орындау керек. Сорпадан алынған картоп пен етті ұсақтап турап, әр түрлі табақтарға салыңыз. Пиязды сақиналарға жіңішке етіп тураңыз, бөлек ыдысқа салыңыз. Сары майды дайындаңыз, оны кішкене текшелерге кесіңіз. Барлық осы ингредиенттер қолыңызда болуы керек, өйткені содан кейін бәрін өте тез жасау керек болады. Үлкен жалпақ табақты дайындаңыз. Саңылаулы қасықты пайдаланып, гауһар тастарды алып тастаңыз, судың ағып кетуіне жол беріңіз, табаққа салыңыз, үстіне май құйыңыз, содан кейін пияз, картоп, ет себіңіз. Сонымен, бірнеше қабаттарды қайталаңыз. Қамырдан, мяса, картоптан және пияздан маймен майланған үйінді түрін аласыз. Бұл слайд үстелге беріледі, сорпа ыдыстарда бөлек беріледі.