Балықшы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер балық филесі 500 г, пияз 1, картоп 2-3, сары май 2-3 ас қасық, дәміне қарай тұз, бұрыш, майлау үшін жұмыртқа 2.
Сипаттамасы Қышқыл қамырды дайындаңыз. Оны кәдімгі пирог сияқты жайып, дөңгелек немесе тікбұрышты пішінді екі тортқа айналдырыңыз. Пирогтың астыңғы қабаты үшін қолданылатын шелпек үстіңгі қабаттан сәл жұқа болуы керек. Тортилланың үстіне жіңішке туралған шикі картоп қабатын, тұз бен бұрыш себілген балық филесінің ірі кесектерін, үстіне жіңішке туралған шикі пиязды салыңыз. Барлығын маймен себіңіз де, екінші шелпекпен жабыңыз. Торттардың шеттерін біріктіріп, төмен қарай бүктеңіз. Қамырға дәлел беріңіз, оны жұмыртқамен майлаңыз және шанышқымен бірнеше тесік жасаңыз. 200-220°C температураға дейін қыздырылған пеште пісіріңіз. Шикі картоптың орнына қуырылған пияз, сүт, кілегей қосып пісірілген картоп пюресін пайдалануға болады.