Тез дайындалатын қамыр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер бидай ұны 1 кг, жылы су 1 1/2 кесе, жылы сүт 1 стакан, тұз 1 шай қасық, қант 1 ас қасық, жұмыртқа 2, сары май (кесек) 100 г, ашытқы 25-30 г.
Сипаттамасы Қалың қамырды дайындаңыз: слайд жасау үшін үстелге ұнның жартысын (1/2 кг) құйыңыз. Төбенің жоғарғы жағында ойық жасап, оған 1 стакан жылы суда сұйылтылған ашытқыны құйыңыз. Алдымен осы мақсат үшін пышақ, шпатель немесе шанышқыны пайдаланып қамыр илеңіз. Алынған қатты қамырды жылы (30"С) суы бар үлкен кастрюльге салып, қамыр шары қалқып шыққанша қалдырыңыз. Бұл орын алғанша, ұнның қалған бөлігінен қамырды дайындаңыз. Оны үстелге құйыңыз, ортасында шұңқыр жасаңыз, оған жұмыртқаны, сосын тұз бен қант қосылған сүтті құйыңыз. Сондай-ақ, алдымен пышақпен, содан кейін қолыңызбен қамыр илеңіз. Қамыр қалқып шыға салысымен оны табадан саңылаулы қасықпен алып тастаңыз, суды ағызып жіберіңіз және дайындалған қамырмен араластырыңыз. Содан кейін сары майдың бір бөлігін қосыңыз, содан кейін алдыңғы рецептте сипатталғандай жалғастырыңыз. Бұл қамыр кәдімгі қамырға қарағанда әлдеқайда тез көтеріледі, сондықтан қышқыл дәмі жоқ. Әдетте қамыр 15-20 минуттан кейін қалқып шығады.