Ашытқысыз қамырды кілегейге жақсырақ дайындаңыз (салқынырақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр: ұн - 2 кесе кілегей - 1/2 кесе жұмыртқа - 1 дана. Салмасы: картоп - 3-4 дана. ет - 300-400 г. тұз бұрыш қара лавр жапырағы сорпа - 1/2 кесе
Сипаттамасы тұшпара). Бірін үлкенірек, екіншісін пісіргіңіз келетін табаның енінен кішірек етіп екі қабатқа жайыңыз. Бірінші қабатты табаның түбіне шеттері шетінен 5 см шығып тұратындай етіп салыңыз. Толтыру үшін картопты ұсақтап турап, шикі етті (сиыр еті немесе майсыз қой еті) қара бұрыш, тұз, лавр жапырағымен дәмдеңіз. Сорпаны немесе қайнаған суды құйыңыз. Қамырдың екінші, кішірек қабатын үстіне қойыңыз. Шеттерін қысыңыз. Жақсы қыздырылған пеште бір сағат бойы пісіріңіз. Қамыр: ұн - 2 кесе кілегей - 1/2 кесе жұмыртқа - 1 дана. Салмасы: картоп - 3-4 дана. ет - 300-400 г. тұз бұрыш қара лавр жапырағы сорпа - 1/2 кесе