Хачапури-4 (Кавказ тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1/2 л матзони (қышқыл сүт) немесе айран, 2 жұмыртқа, 1/2 шай қасық тұз, 2 кесе ұн, 500 г ірімшік, 1-2 жұмыртқа, 1/2 кесе май. Толтыру үшін: 500 г ірімшік, 1-2 жұмыртқа, 1/2 кесе май. Мацониден (немесе йогурттан, айраннан), жұмыртқадан, тұздан және бидай ұнынан қайнатылмаған қамыр илеңіз (кейде қамырға қопсытқыш сода қосылады), төрт бөлікке бөліңіз. Олардың әрқайсысын жұқа қабаттарға жайыңыз-құймақ кеспеге қарағанда біршама қалың (хачапури пісірілетін табаның өлшемі бойынша). Әрбір қабатқа алдын ала дайындалған салманы шамамен 0,5 см қабатпен жайып, үстіне бірдей кішірек қабатты салып, шеттерін мықтап қысыңыз. Салманы дайындау. Ірімшікті ұнтақтаңыз (үстіңгі жағын немесе ет тартқыштан өткізіңіз), сары май мен жұмыртқаны қосыңыз. Шойыннан жасалған табаны маймен майлап, үстіне хачапуриді тігісін төмен қаратып салыңыз, қақпағын жауып, 8-10 минут пісіріңіз. Бір жағы қызарған кезде аударыңыз да, пісіруді жалғастырыңыз, бірақ қақпағы жоқ. Хачапури ірімшік сияқты ашық болуы мүмкін, содан кейін оны пеште пісіреді. Дайын болған хачапуриді маймен майлап, ыстық күйінде беріңіз.