"Ене" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тест үшін: 200 г сары май, 300 г ұн, 2 жұмыртқаның сарысы, 50 г қант, аздап тұз, 50 г сүт. Толтыру үшін: 250 г қант, 8 жұмыртқаның сарысы, 200 г жаңғақ дәндері, 10 жұмыртқаның сух, 2 ас қасық. л. нан үгіндісі, ванилин. Сары майдан, ұннан, жұмыртқаның сарысынан, қанттан, тұздан және сүттен орташа консистенциялы қамыр илеп, екіге бөліп, салқын жерге 1 сағатқа қоямыз. Пішінді маймен майлап, ұн себіңіз, оған қамырдың жартысын салыңыз, оны толтырғышпен жайыңыз, қамырдың екінші жартысын жабыңыз, бетін жұмыртқамен майлаңыз және шанышқымен бірнеше жерден тесіңіз. Тортты ыстық пеште пісіріңіз. Салманы дайындау: Қант пен сарысын көбікке шайқаңыз, ұнтақталған жаңғақтарды, жұмыртқаның ақтығынан жасалған қатты көбікті, нан үгіндісін, ванилинді біртіндеп енгізіңіз.