"Хат" печеньесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр: 250 гр. ұн, 250 гр. сары май, 8 жұмыртқаның сарысы. Салмасы: 180 г қант, 180 г аршылған ұнтақталған бадам, 5 жұмыртқаның пісірілген сарысы, 180 гр. мейіз, 2 жұмыртқа, 0,5 лимоннан шырын. Қамырды илеңіз, одан 40 дана шар жасаңыз, бетін жауып, түні бойы суық жерге қойыңыз. Келесі күні шарларды жұқа торттарға жайыңыз, әрқайсысының ортасына салманы салыңыз, қамырдың шеттерін конверт түрінде ораңыз. Печеньелерді жоғары температурада пісіріп, ванильді қантпен ыстық күйінде себіңіз. Салмасы: қант, сарысы, бадам, 2 жұмыртқа, мейіз және лимон шырынын жақсылап езіңіз