Қатпарлы хачапури
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр үшін: бір стақан қышқыл сүт, 2 жұмыртқа, 0,25 шай қасық тұз. Толтыру үшін: 500 г ірімшік (имерети, чанах, фета ірімшігі), 1 жұмыртқа, 25 - 30 г май. 100 - 200 г май. Қамырды илеңіз, оны 4 тең бөлікке бөліңіз. Әрбір қабатты алдымен жылы сары маймен майлаңыз, үстіне бүктеңіз, қайтадан жайыңыз, маймен майлаңыз, тағы бір жұқа қабатты жағыңыз. Толтырманы әр қабатқа жайыңыз. Үстіне диаметрі кішірек бірдей қабатты қойып, хачапучидің шеттерін мықтап қысыңыз. Толтырманы дайындау: Ірімшікті тұздан босатыңыз (жас имеретиялықтардан басқа ұсынылғандардың кез келгені), ол үшін қалыңдығы 1 см жалпақ тілімдерге кесіңіз, эмальданған ыдыстарды салыңыз, суық су құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және ірімшіктің тұздылық дәрежесіне байланысты 2 - 5 сағатқа жібітіңіз. . Содан кейін ірімшікті дуршлагқа тастаңыз, қолыңызбен дәке арқылы аздап сығыңыз, содан кейін ұрылған жұмыртқа мен майды араластырып ұсақтаңыз. Алынған қоспадан үлкен алманың көлеміндей шарлар жасап, "Пісу" үшін 2 - 3 сағатқа қалдырыңыз. Шойыннан жасалған табаны қыздырыңыз, маймен майлаңыз (әр хачапури үшін шамамен 0,5 ас қасық, үстіне хачапуриді тігісін төмен қаратып салыңыз да, орташа отта 8 - 10 минут пісіріңіз, бір жағы піскенше, яғни қызарғанша. Содан кейін екінші жағына аударыңыз, үстіне май мен жұмыртқа қоспасын жағып, пісіруді жалғастырыңыз. Пісіргеннен кейін хачапуриге май жағып, ыстық күйінде қызмет етіңіз.