Крутон қосылған репа сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер орташа мөлшердегі репа 3-4, сары май 60 г, сүт 1/2 кесе, ескірген бидай наны 8-10 тілім, ет сорпасы 1 1/2 л, аскөк немесе ақжелкен шоғыры, тұз, дәміне қарай дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Шалғамды тазалаңыз, жуыңыз, кішкене текшелерге кесіңіз, суы бар кастрюльге салыңыз (сорпа емес) және жұмсақ болғанша пісіріңіз. Шалғамды елекке лақтырып, салқын сумен ораңыз. Бұл ащыны кетіру үшін қажет. Шалғамды қайнаған сорпаға салыңыз да, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Пісірудің соңында сорпаға дәміне қарай сары май (30 г), тұз және дәмдеуіштер қосыңыз. Нан кесектерін сүтпен ылғалдандырып, сары майға аздап қуырыңыз. Сорпаны табақтарға құйыңыз, туралған көктерді салыңыз. Сорпаға арналған крутондарды табаққа бөлек салыңыз.